4 uit 2 beoordelingen

Chocolade rotsen

Chocolade, wie is er niet gek op? Ook al ben ik niet zo’n zoetekauw, deze chocolade rotsen met rode peper zijn echt onweerstaanbaar lekker. Door het gebruik van pure chocolade, noten, zaden en gedroogd fruit is dit een lekkere snack om met een gerust hart van te genieten. Alleen niet alles in 1x opeten hè!

Chocolade heeft een negatief imago omdat het vet en ongezond zou zijn. Ja, als je kiest voor goedkopere repen die smaakvol gemaakt zijn door suiker, cacaoboter, melkpoeder en melkvet. Kies voor een chocolade reep met een cacaopercentage boven de 70%. Hoe puurder de chocolade, hoe hoger het cacaopercentage en des te minder suiker er in zit.

Als basis heb ik een recept van Jamie Oliver gebruikt en dat pas ik aan naar gelang de ingrediënten die ik in huis heb. Laat de rode peper zeker niet achterwege, dit maakt de snack juist zo bijzonder. Het zorgt voor een waanzinnig lekkere pittige bite. Doe er qua noten, zaden en gedroogd fruit in wat je lekker vindt. Persoonlijk houd ik van de fris zure smaak van cranberries. Maar misschien houdt jij meer van rozijntjes. Of kies je liever voor 1 soort noot in plaats van een mix.

Laat jij mij weten hoe je het vond?

Chocolade rotsen

Ingrediënten

8 stuks
  • 200 gram pure biologische & fair trade chocolade (minimaal >70% cacao)
  • 100 gram ongebrande en ongezouten noten mix (walnoot, hazelnoot, amandel, paranoot en pecannoot)
  • 100 gram gedroogd fruit (abrikoos, pruimen, dadels en cranberry)
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1/2 verse peper zonder zaadjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je chocolade rotsen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Hak de noten grof en snijd de peper heel fijn.
  • Leg de noten, peper en pitten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 7 minuten in de oven. Laat kort afkoelen.
  • Verwarm ondertussen de chocolade au bain marie.*
  • Hak het gedroogde fruit grof.
  • Houd een kwart van de noten en het fruit apart. Gooi de rest bij de gesmolten chocolade en roer door.
  • Spreid het chocolademengsel met een lepel uit over de bakplaat (met bakpapier).
  • Strooi het achtergehouden noten- en fruitmengsel erover heen en druk plat met de bolle kant van een lepel.
  • Zet het een uurtje in de koelkast om hard te laten worden.
  • Breek ze vervolgens in stukken.

Linda’s Tips

  • Tip: de noten en zaden bevatten onverzadigde vetten. Wist je dat je daar een betere huid en mooi haar van krijgt?
  • Tip:* ik gebruik een mosselpan om de chocolade te laten smelten. Vul de pan met water en laat goed heet worden. Zet de deksel op zijn kop in de pan en breek de chocolade in stukken en laat smelten. Geen mosselpan, check hier een au bain marie instructie.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.